DOHOVEN

13.01.2011 07:25

Deník IDNES.cz uvedl v 10. ledna 2011 článek, kde informoval o tom, že členové skupiny ZTOHOVEN jsou obviněni z trestného činu poškozování cizích práv.

Nic proti tomu, když umělec (lze-li to slovo v některých případech ovšem užít) se snaží upozornit na společenské problémy. Není ovšem jedno jak to dělá a je na zváženou, co svými projevy vlastně způsobuje ve skutečnosti (bez ohledu na to jak si sám své jednání vykládá).

Pokud se na ulici válí exkrement, tak ho můžeme buď obejít, nebo uklidit, případně okolí upozornit např. slovy "Bacha, hovno!". A nebo můžeme ten odpad lidského organismu vzít do holé ruky a rozmazat ho všude po zdech, oknech a výkladních skříních, s tím, že jsme takto úderně upozornili na závadnou přítomnost fekálie na chodníku. A přesně tenhle přístup - podle mého názoru - volí skupina ZTOHOVEN. Na problém sice upozorní, ale smradu a svinstva je víc a sám umělec je rovněž značně kontaminován.  Takže místo pozitivní motivace k očistě přichází pouze hlubší zanoření do průseru, nicméně zřejmě s dobrým pocitem "umělce", že vyprovokoval úřednické primitivy k potírání svobody myšlení a slova.... Sám tvůrce pak má konečně příležitost nést s úsměvem na tváří a neoblomností v srdci křivdu páchanou na své osobě veřejnou mocí. Nabízí se pak k úvaze, zda by nebylo vhodnější skupinu ZTOHOVEN přejmenovat na DOHOVEN...

Zpět

Diskusní téma: DOHOVEN

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.